Lediga Tjänster

Yrkeslärare Industriteknik

Vi söker nu en Yrkeslärare Industriteknik – Driftsäkerhet och Underhållsteknik

OM OSS
Rinman Education AB är ett helägt dotterbolag till Rinmanstiftelsen som startades 1991 där stiftarna är OvakoHällefors kommun samt några små och medelstora företag i kommunen. Ägarbilden i bolaget, som både är kommunal och privatägt, gör oss starka och unika. Rinman Education AB är ett utbildningsföretag som ingår i Teknik College Örebro Län. Vi ansvarar för karaktärsämnena i det industritekniska programmet på uppdrag av Hällefors Kommun, där Pihlskolan är huvudman. Vi har ett väl utvecklat nätverk med många samarbetsföretag i regionen.

ARBETSUPPGIFTER
Vårt Industritekniska program innehåller fyra inriktningar: Svetsteknik, Processteknik, Produkt- och maskinteknik samt Driftsäkerhet- och underhållsteknik. Vi söker en behörig yrkeslärare inom driftsäkerhet och underhållsteknik. I tjänsten ingår att planera, genomföra och utvärdera undervisning i kurser inom drift, underhåll, hydraulik som syftar till att ge eleverna kunskap i att arbeta med förebyggande underhåll inom industrin. Viss del av utbildningen är Arbetsplatsförlagt lärande (APL). Där ingår mentorskap, handledning och uppföljning i tjänsten.

Du kommer till en liten skola med 35-40 elever och du ingår i ett arbetslag om 4-5 lärare som gemensamt arbetar för att utbilda elever mot uppsatta examensmål. Undervisningen består av såväl praktiska som teoretiska moment och bedrivs inom ramen för Teknikcollege kriterier.

VEM ÄR DU?
Vi söker i första hand dig som har yrkeslärarexamen och lärarlegitimation med kompetens inom industriteknik, alternativt har stor kompetens och erfarenhet inom området genom ditt yrke.

Du har, precis som vi ett stort engagemang och en vilja att utvecklas tillsammans med både kollegor och elever. Du har en ambition att förstå hur lärandet sker, samt har förmåga till samverkan med såväl elever som kollegor och skolledning. I uppdraget som lärare krävs ett tryggt ledarskap där du engagerar, utmanar, är kreativ och har ett gott bemötande. Du ska ha en vilja att utveckla och förbättra verksamheten samt vara gränssättande och tydlig i kommunikation. Körkort är ett krav.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?
Vi kan erbjuda dig en trivsam, modern och dynamisk arbetsplats med en stark värdegrund. Skolan ligger i vackra Bergslagen med närhet till natur och sjöar. Du får en roll i ett arbetslag som ställer upp för varandra och uppmuntrar till kollegialt lärande. Du kommer till en miljö där vi investerat och satsat på fina lokaler och modern maskinutrustning.

Vi erbjuder en god personalvård där vi satsar på individuell kompetensutveckling. Du har tillgång till olika personalförmåner och friskvårdsbidrag.

LÖN
Enligt överenskommelse

ANSTÄLLNINGSFOR
Provanställning 6 mån. heltid (semestertjänst), med start 1 okt. som övergår i en tillsvidareanställning.

ANSÖKAN
Sista dag för ansökan är den 30 september. Du skickar dina handlingar till Stefan Molander.

KONTAKTPERSON
Stefan Molander, VD Rinman Education AB
stefan.molander@rinman.se
070-675 55 03, 0591-605 03

Våra utbildningar är kvalitetsmärkta enligt kriterierna för Teknikcollege